« Seznam kurzů

Inspirace a zkušenosti pro tvůj vstup do světa IT

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás často ptáte.
Jaký počítač si vybrat na programování
6.12.2023
Programátoři během své kariéry musí udělat řadu klíčových rozhodnutí, patří mezi ně i výběr správného počítače nebo notebooku. Podle kterých parametrů se při nákupu řídit, aby tvoje programátorské PC zvládlo vše, co potřebuješ?
Jak se stát IT freelancerem v 8 krocích
1.12.2023
Dříve IT specialisté až na výjimky pracovali jako zaměstnanci v jedné firmě, dnes stále častěji preferují „volnou nohu“. Chceš se taky stát IT freelancerem? V tomto článku ti poradíme ti, jak začít a jak postupovat krok za krokem.
7 chyb studentů IT kurzů, kteří nakonec nezačnou pracovat v IT
9.11.2023
„Udělal jsem si IT kurz, ale ani po měsících hledání nemohu najít práci v IT.“ I taková slova slýcháme od studentů různých IT kurzů, případně od samouků. V Coders Lab říkáme, že dobře připravený junior sežene práci v IT do 3 měsíců. Je náhoda, že se jim nedaří získat vysněný a skvěle placený IT job? Na to ti dáme odpověď níže v článku.
Jak a proč se stát v roce 2024 Python Developerem?
1.11.2023
Python patří k nejvyužívanějším programovacím jazykům na světě. Po lidech, kteří s ním umí pracovat, je a nadále bude obrovská poptávka. Zvažuješ, že se staneš Python Developerem? Zjisti dále v článku, jak na to a co všechno můžeš dělat, když se Python naučíš.
6 tipů, jak získat práci datového analytika
22.9.2023
Chystáš se hledat práci na pozici datového analytika. Pak ale otevřeš konkrétní nabídky a zjistíš, že většina firem požaduje několikaleté zkušenosti. Co s tím? Neboj, existují způsoby, jak i jako začátečník bez dlouhých roků praxe vzbudit zájem u potenciálních zaměstnavatelů.
Chceš se stát datovým analytikem? Ovládni těchto 7 dovedností
20.9.2023
Po datových analyticích je v posledních letech obrovská poptávka a zájem o ně ještě poroste. Chceš také odstartovat kariéru na této atraktivní pozici? Zjisti, které klíčové dovednosti by měl každý Data Analyst mít. Dobrá zpráva na úvod: v našem komplexním kurzu tě všechny naučíme.
10 odvětví, ve kterých můžeš pracovat jako datový analytik
12.9.2023
Datoví analytici dokážou firmám ušetřit, nebo naopak vydělat miliony korun. I proto jsou nedostatkovým zbožím, na českém trhu jich chybí přibližně 8 000 až 10 000, celosvětově až 4 miliony. Přečti si, co je náplní práce datových analytiků, ve kterých odvětvích nachází uplatnění a jak se můžeš stát jedním z nich.
Testování software: Nevědět je oukej!
10.8.2023
Je pro tebe testování to pravé? V inspirativním rozhovoru se Katka podělí o svůj příběh. Budeme si povídat o tom, jak se k testování dostala, jaké výzvy překonává, jak jí testování umožnilo starat se o své včely a vyrábět domácí kosmetiku.
Top náměty na projekt do portfolia frontend developera v roce 2023
17.7.2023
Tvoje osobní online portfolio může kompenzovat nedostatek praxe na reálných projektech. Pokud za sebou nemáš projekty pro zaměstnavatele, pomůžeš si tím, že zpracuješ jeden nebo více projektů jen tak “do šuplíku”.
Nejzajímavější dotazy o JavaSriptu a knihovně React
15.7.2023
Odpovědi na nejzajímavější otázky zájemců o programování frontendu webových a mobilnách aplikací v JavaScriptu a Reactu.
V čem se v IT liší junior, medior a senior?
13.7.2023
Co se očekává od juniora v IT? Role juniora, mediora a seniora se může v různých firmách do určité míry lišit, ale základní rysy jsou velmi podobné. Podívejme se, kdo je kdo a co má na starost.
10 důvodů proč se stát vývojářem front-endu
6.7.2023
Shrnuli jsme ty nejdůležitější důvody, proč se pustit do vývoje front-endu a rozhodně nejde jen o flexibilitu a ohodnocení. Tato kariéra má co nabídnout a do budoucna bude poptávka pro front-end vývojářích dále růst.

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Novinky do e-mailu

Přitahuje tě IT, přemýšlíš jestli je to pro tebe pravé a na co se zaměřit? Máme pro tebe informace, které ti pomohou.

  • Akční nabídky z Coders Lab
  • Pozvánky na zajímavé webináře
  • Pracovní příležitosti v IT
  • Novinky o dostupných IT kurzech