« Seznam kurzů

Frontend Developerka Lenka Šebestová: Nevěřila jsem, že vstup do IT bude jednoduchý

„Práce s lidmi je fajn, ale někdy člověka vyšťaví. A tak jsem se odhodlala ke změně a při práci v castingové agentuře absolvovala kurz JavaScript Developer od Coders Lab. Dříve bych nevěřila, že jde kariéru v IT nastartovat tak rychle a jednoduše.
18.8.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Abych mohla do IT, nemusím být matematik

Spoustu let pracuji v castingové agentuře a věnuji se točení filmů, myslela jsem, že u této práce zestárnu, že ji zkrátka budu dělat až do důchodu. Ale postupně mi začalo docházet, že chci zkusit i něco jiného než neustále komunikovat s lidmi. „Jenže co jiného by mě mohlo uživit a zároveň naplňovat?“ napadalo mě.

Osudový okamžik přišel na jednom veletrhu, kde měla mimo jiné stánek i organizace, která ženám otevírá svět IT. Motivovali mě, abych zkusila přejít do IT a říkali, že vstoupit do tohoto oboru není nic těžkého. Nejdřív jsem jim moc nevěřila, ale čas ukázal, že měli pravdu.

Po návratu domů následovala důkladná rešerše, ze které mimo jiné vyplynulo, že abych mohla pracovat v IT, nemusím být přeborník v matematice. Taky jsem zjistila, k čemu se používají jednotlivé programovací jazyky a na základě toho začala hledat kurz Javascriptu a Reactu.

Na internetu člověk najde hromadu krátkodobých kurzů (například na 3 měsíce), ale já od začátku věděla, že potřebuji vzdělání, které mi opravdu pomůže nastartovat změnu kariéry.

Zjistila jsem, k čemu se používají jednotlivé programovací jazyky a na základě toho začala hledat kurz Javascriptu a Reactu.

Nejvíc oceňuji lidskost lektorů

Volba nakonec padla na Coders Lab – mimo jiné proto, že mi s výběrem kurzu pomohli a ujistili mě, že vše zvládnu. Taky mě zaujala možnost absolvovat kariérní konzultaci nebo speciální program Cereer Lab, který se zaměřuje na odstranění nedostatků v prezentaci a komunikaci při hledání v IT. Samotný kurz mě zahrnul hromadou informací, což bylo jedině dobře. Nejvíc oceňuji lidskost lektorů, mohla jsem se na ně kdykoliv obrátit, aby mi podali pomocnou ruku nebo mi dali morální podporu.

Vzdělávání mi sedělo i časově. Zatímco v sezóně se pohybuji kolem točení filmů a nemám moc prostoru, přes zimu natáčení neprobíhá, takže jsem se mohla věnovat IT kurzu.

Mohla jsem se na lektory kdykoliv obrátit, aby mi podali pomocnou ruku nebo mi dali morální podporu.

V Coders Lab mi zprostředkovali speed-dating

Nadále mám dost práce u filmu, ale i tak věnuji maximum zbývajícího času programování a pomalu se mi začíná plnit portfolio.

Nejdřív to vypadalo, že bych mohla dostat šanci u firmy Siesta Labs. Tam to nakonec nedopadlo, ale klapla jiná příležitost: lidé z Coders Lab mi zprostředkovali speed-dating, v rámci kterého se mi ozvala společnost Mibcon. Pohovor dopadl úspěšně, takže jsem měla obrovskou radost!

V programování se plánuji dál rozvíjet a že brzy bude hlavní náplní mé práce.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.