« Seznam kurzů

František Jaryn Vobzule: Znalosti z kurzu testování jsem využil při pohovoru

Kurz Manual Tester od Coders Lab mě zaujal už ve chvíli, kdy jsem ho poprvé zahlédl na sociálních sítích. „Jenže z čeho to zaplatím?“ napadlo mě. Pak mi udělalo velkou radost zjištění, že mohu využít dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV).
10.8.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Motivovalo mě, že nabírali ve světoznámé firmě

Dřív by mě nenapadlo, že se jednou přihlásím na IT kurz, ale v Coders Lab si mě získali. Navíc jsem od začátku věděl, že se vydám cestou testování softwaru, protože je to skvělá startovní čára pro další rozvoj v IT.

Bylo by pro mě složité si kurz zaplatit z vlastní kapsy, takže mě pak hodně zaujala a potěšila možnost využít finanční příspěvek od MPSV.

A co mě motivovalo kurz Manual Tester absolvovat? Ve světoznámé firmě Honeywell tenkrát nabírali testery, a tak mě těšila představa, že bych se na tuto pozici jednou taky přihlásil.

Od začátku jsem věděl, že se vydám cestou testování softwaru, protože je to skvělá startovní čára pro další rozvoj v IT.

Shodli jsme se, že jde o jeden z nejlepších kurzů

Původně mě zaskočilo, že kurz probíhá i o víkendech, ale přizpůsobil jsem harmonogramu svůj čas a nakonec to šlo jako po másle.

Nových informací bylo ze začátku hodně, ale dařilo se mi je postupně vstřebávat. Během studia mě motivovala jak přítomnost ostatních studentů, tak hlavně naši lektoři Anna a Luděk, kteří se oba výborně poslouchají a jde poznat, že jsou experti v oboru.

Celkově kurz splnil moje očekávání a je super, že navazuje na další vzdělávání u Coders Lab, třeba kurz Automation Tester. S ostatními studenty ve skupině jsme se shodli, že je to jeden z nejlepších kurzů manuálního testování v Česku.

Jde poznat, že lektoři Anna a Luděk jsou experti v oboru.

Nelituji ani vteřinu investovaného času

Už v průběhu kurzu jsem se rozhodl opustit původní práci a hledat první příležitosti v IT.

Místo v Honeywellu to zatím není, ale klapla pozice Specialista aplikační podpory/Tester Engineer ve firmě Home Credit.

Na pohovoru jsem vytěžil maximum z absolvovaného kurzu u Coders Lab – prověřovali mou znalost SQL databází nebo typy dotazů a já musel ukázat, jak nad věcmi přemýšlím. Rozhodující byl ale až zkušební úkol v podobě testování webové stránky, na základě toho mi pak poslali pracovní nabídku.

Sečteno a podtrženo: hodně mi pomohlo, že jsem měl problematiku testování software díky kurzu čerstvě v hlavě. I když mám zatím elementární znalosti, pro práci na této pozici a další rozvoj mi stačí.

Díky Coders Lab za super kurz! Nelituji ani na vteřinu, že jsem do něj investoval svůj čas a úsilí.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.