« Seznam kurzů

Proč se vyplatí absolvovat IT kurz s certifikátem?

U jakékoliv IT profese platí, že důležitější než diplomy jsou reálné znalosti a dovednosti, po kterých prahnou tisíce firem. To ale neznamená, že je osvědčení o tvých schopnostech nepodstatné – naopak, často může rozhodovat o úspěchu. Dali jsme pro tebe dohromady seznam důvodů, proč se i v roce 2024 vyplatí přihlásit do IT kurzu zakončeného předáním certifikátu
30.7.2024 | 3 minuty k přečtení | Sdílej na:

Získáš konkurenční výhodu

Možná tě to překvapí, ale na IT pozice se často hlásí i uchazeči s téměř nulovými znalostmi v oboru. Abys při posílání životopisu na první pohled dal/a najevo, že mezi ně rozhodně nepatříš a máš za sebou patřičné vzdělání, jednoduše personalistovi pošleš certifikát o absolvování IT kurzu a máš po starostech.

Ve výběrových řízeních na juniorní IT pozice takto výrazně zvýšíš své šance na úspěch a získáš konkurenční výhodu, protože firmy uchazeče bez jakéhokoliv důkazu o znalostech hned v prvním kole běžně „dávají stranou“.

Dokážeš, že jsi odborníkem na danou specializaci

Osvědčením prokážeš nejen absolvování IT kurzu, ale také odbornost v dané specializaci. Pokud například úspěšně dokončíš kurz Python Backend Developer a dostaneš od nás certifikát o jeho absolvování, na pohovoru bude na první pohled jasné, že jsi juniorním odborníkem na backendové programování.

To je velký rozdíl oproti situaci, kdy se na pozici hlásí uchazeč jen s obecnými IT znalostmi, který zná od každého trochu, ale ve skutečnosti se žádné specializaci nevěnuje dlouhodobě a podrobně. S kurzy od Coders Lab ti toto rozhodně nehrozí.

Potvrdíš, že nejsi samouk

Když si firma vybírá mezi IT juniorem, který za sebou má kvalitní kurz a IT juniorem samoukem, mnohem častěji dá přednost prvnímu z nich. Proč?

Náboráři dobře vědí, že v kurzu byl uchazeč pod vedením zkušených lektorů, zatímco samouk postupoval na vlastní pěst a metodou-pokus omyl. U samouků samouků je navíc častým problémem, že nemají ani ukázku konkrétního projektu, na němž pracovali. V průběhu každého z našich kurzů studenti tvoří vlastní projekt, který poté mohou zařadit do portfolia.

Některé certifikace tě zařadí mezi celosvětovou komunitu profíků

Některé IT kurzy nejsou zakončené jen certifikátem o jejich absolvování od školitele, ale můžeš podstoupit i certifikační zkoušky. Když je úspěšně složíš, získáš i mezinárodní certifikát, s nímž budeš bez nadsázky patřit mezi celosvětovou komunitu profíků na danou specializaci.

Skvělým příkladem je tzv ISTQB certifikace určená pro testery. Ta potvrzuje, že její majitel má znalosti v odvětví testování softwaru. Pokud absolvuješ náš kurz Manual Tester, můžeš se o ISTQB osvědčení ucházet.

Máš větší šanci uplatnit se v zahraničí

U mezinárodních certifikací typu ISTQB platí, že jsou uznávané celosvětově. Díky tomu se nemusíš při hledání práce omezovat jen na Českou republiku, ale klidně můžeš „rozhodit sítě“ i daleko za hranice.

Až budeš zahraniční firmě posílat životopis nebo odkaz na LinkedIn profil, přiložíš také ISTQB certifikaci (nebo jiné mezinárodní osvědčení) v angličtině a bez problému ti ji uznají. V řadě zemí si na certifikáty a diplomy dost potrpí, takže se vyplatí je nepodceňovat. Často mohou také zvýšit tvé finanční ohodnocení.

Od Coders Lab dostaneš certifikát po každém kurzu

A jak to tedy je s certifikáty u našich kurzů?

Ať už si vybereš kterýkoliv z nich, po jeho dokončení ti dáme Coders Lab certifikát o úspěšném absolvování, který lze bez problému používat jako osvědčení o své IT specializaci. Kromě toho můžeš v rámci některých kurzů dobrovolně usilovat o získání mezinárodních certifikátů, jako je zmíněné ISTQB osvědčení.

Teď si stačí vybrat jeden z aktuálně vypsaných kurzů a vydat se za vysněnou změnou kariéry. Klidně využij dotaci až 50 000 Kč od MPSV.

Máš-li jakékoliv otázky, neváhej nám kdykoliv napsat na e-mail ahoj@coderslab.cz.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.