Inspirace a zkušenosti pro tvůj vstup do světa IT

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás často ptáte.
Jak si vybrat programovací jazyk?
26.4.2023
Jak si vybrat ten správný programovací jazyk, když s dobrodružstvím v IT teprve začínáš? Připravili jsme ti základní informace o nejoblíbenějších programovacích jazycích a doufáme, že ti výběr usnadníme.
Jak dlouho trvá naučit se programovat?
22.4.2023
Zajímá tě, kolik času budeš muset strávit učením programování, abys mohl/a začít pracovat v oboru jako junior? Chceš vědět, jak učení programování skutečně vypadá? Vše se dozvíš v tomto článku.
Dá se naučit programování on-line?
19.4.2023
Vyučujeme programování ve virtuální třídě online. Výuka má živého lektora a mentora. Studuj odkudkoliv.
Mohu se naučit programovat úplně od nuly?
12.4.2023
Stejně jako cizí jazyky je i programování může být pro každého! Co s tím mají společného cizí jazyky? Jaké vlastnosti mohou naznačovat, že studium programování bude právě pro tebe skvělou volbou?
Nejčastější profese, které potkáš v IT
5.4.2023
Chtěl/a bys pracovat v IT, ale možná máš pocit, že programování není nic pro tebe? Nedělej si s tím starosti! V tomto oboru existuje spousta zajímavých profesí, ve kterých se můžeš uplatnit. Na projektech pracuje mnoho lidí – každý z nich má jiné úkoly a své místo v týmu! Seznam se s nimi a přesvědč se, že obor IT může být místem i pro tebe.
5 nejčastějších mýtů o výuce programování
5.4.2023
Kdo se může nebo nemůže stát programátorem? Existuje mnoho mýtů a polopravd a ne všechny se zakládají na skutečnosti. Dokazují nám to každý den naši absolventi, kterých je již více než 12 000! Jsou pro nás důkazem toho, že všechno jde, když se chce. Rozhodli jsme se vyvrátit nejčastější mylná přesvědčení o oboru IT.
První práce v IT a jak jí najít?
29.3.2023
Odvětví IT láká stále více nových uchazečů na vysoké platy, výhodné pracovní podmínky a možnost rychlého růstu. Mnoho lidí proto uvažuje o radikální změně své kariéry a vstupu do světa IT, který v dnešní době nabízí velké možnosti rozvoje. Láká nová profesní buducnost i tebe?
Práce v IT na dálku
29.3.2023
Jak se postarat o svůj profesní komfort a naplánovat si den? Dělat práci téměř odkudkoli na světě má mnoho výhod, ale bude to od tebe vyžadovat dobrou organizaci a sebekázeň.
7 důvodů proč stojí za to se učit se programování
22.3.2023
V dnešní době jsme všichni v každodenním životě závislí na technologiích, ale jen málokdo umí číst a psát kód. I pokud ti programování stále nic neříká, věř, že existuje mnoho důvodů, proč je skvělé se ho naučit.
Jak se stát programátorem, průvodce pro začátečníky
10.3.2023
Už jsi se rozhodl/a, že budeš programátorem, a... co teď? Kde bys měl/a začít? Jak si naplánovat kariérní cestu v IT oboru? Proč bys u tohoto rozhodnutí měl/a zůstat? Pokusíme se odpovědět na všechny tvé otázky.
Co tě čeká jako juniora a na co se soustředit?
7.3.2023
IT je jedním z nejrychleji rostoucích odvětví na světě. Jen v Čechách a na Slovensku chybí kolem 30.000 IT specialistů.
Co dělá backend developer?
7.3.2023
Programátoři backendu jsou v současnosti nejžádanějšími zaměstnanci v IT. V tomto článku si vysvětlíme, co vlastně dělají, jaké by měli mít vlastnosti a co se děje na pozadí webových aplikací, neboli backendu.

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Novinky do e-mailu

Přitahuje tě IT, přemýšlíš jestli je to pro tebe pravé a na co se zaměřit? Máme pro tebe informace, které ti pomohou.

  • Akční nabídky z Coders Lab
  • Pozvánky na zajímavé webináře
  • Pracovní příležitosti v IT
  • Novinky o dostupných IT kurzech