Inspirace a zkušenosti pro tvůj vstup do světa IT

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás často ptáte.
6 tipů, jak získat práci datového analytika
22.9.2023
Chystáš se hledat práci na pozici datového analytika. Pak ale otevřeš konkrétní nabídky a zjistíš, že většina firem požaduje několikaleté zkušenosti. Co s tím? Neboj, existují způsoby, jak i jako začátečník bez dlouhých roků praxe vzbudit zájem u potenciálních zaměstnavatelů.
Chceš se stát datovým analytikem? Ovládni těchto 7 dovedností
20.9.2023
Po datových analyticích je v posledních letech obrovská poptávka a zájem o ně ještě poroste. Chceš také odstartovat kariéru na této atraktivní pozici? Zjisti, které klíčové dovednosti by měl každý Data Analyst mít. Dobrá zpráva na úvod: v našem komplexním kurzu tě všechny naučíme.
10 odvětví, ve kterých můžeš pracovat jako datový analytik
12.9.2023
Datoví analytici dokážou firmám ušetřit, nebo naopak vydělat miliony korun. I proto jsou nedostatkovým zbožím, na českém trhu jich chybí přibližně 8 000 až 10 000, celosvětově až 4 miliony. Přečti si, co je náplní práce datových analytiků, ve kterých odvětvích nachází uplatnění a jak se můžeš stát jedním z nich.
Testování software: Nevědět je oukej!
10.8.2023
Je pro tebe testování to pravé? V inspirativním rozhovoru se Katka podělí o svůj příběh. Budeme si povídat o tom, jak se k testování dostala, jaké výzvy překonává, jak jí testování umožnilo starat se o své včely a vyrábět domácí kosmetiku.
Top náměty na projekt do portfolia frontend developera v roce 2023
17.7.2023
Tvoje osobní online portfolio může kompenzovat nedostatek praxe na reálných projektech. Pokud za sebou nemáš projekty pro zaměstnavatele, pomůžeš si tím, že zpracuješ jeden nebo více projektů jen tak “do šuplíku”.
Nejzajímavější dotazy o JavaSriptu a knihovně React
15.7.2023
Odpovědi na nejzajímavější otázky zájemců o programování frontendu webových a mobilnách aplikací v JavaScriptu a Reactu.
V čem se v IT liší junior, medior a senior?
13.7.2023
Co se očekává od juniora v IT? Role juniora, mediora a seniora se může v různých firmách do určité míry lišit, ale základní rysy jsou velmi podobné. Podívejme se, kdo je kdo a co má na starost.
10 důvodů proč se stát vývojářem front-endu
6.7.2023
Shrnuli jsme ty nejdůležitější důvody, proč se pustit do vývoje front-endu a rozhodně nejde jen o flexibilitu a ohodnocení. Tato kariéra má co nabídnout a do budoucna bude poptávka pro front-end vývojářích dále růst.
Nejpopulárnější portály s nabídkami práce v IT
21.5.2023
Odvětví IT láká stále více nových uchazečů na vysoké platy, výhodné pracovní podmínky a možnost rychlého růstu. Mnoho lidí proto uvažuje o radikální změně své kariéry a vstupu do světa IT, který v dnešní době nabízí velké možnosti rozvoje. Láká nová profesní buducnost i tebe?
10 věcí, které musíš mít ve svém online portfoliu
10.5.2023
Lámeš si hlavu nad tím, co všechno bys mohl/a zařadit do svého portfolia testera nebo vývojáře? V tomto článku najdeš inspiraci na nejdůležitější témata a informace, která by v tvém portfoliu rozhodně neměla chybět.
6 otázek z webináře manuálního testování
5.5.2023
Jaký plat můžeš očekávat jako juniorní tester? Jaké jsou pracovní benefity v IT firmě? Musíš ovládat angličtinu? Připravili jsme si pro tebe odpovědi na nejčastěji kladené otázky.
6 důvodů, proč mít osobní portfolio online
3.5.2023
Nejdůležitější důvody proč mít osobní portflio publikované online, pokud máš za sebou kurz programování a hledáš práci v IT.

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Novinky do e-mailu

Přitahuje tě IT, přemýšlíš jestli je to pro tebe pravé a na co se zaměřit? Máme pro tebe informace, které ti pomohou.

  • Akční nabídky z Coders Lab
  • Pozvánky na zajímavé webináře
  • Pracovní příležitosti v IT
  • Novinky o dostupných IT kurzech