Inspirace a zkušenosti pro tvůj vstup do světa IT

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás často ptáte.
Proč je v roce 2024 ideální čas změnit profesi a přejít do IT
10.2.2024
Láká tě seknout se současnou prací, otočit kariéru vzhůru nohama a vrhnout se na dráhu IT? Právě teď je k tomu z mnoha důvodů ideální příležitost. IT specialista můžeš být i bez výšky a při troše snahy si i jako junior vyděláš pěkné peníze.
Síla IT kurzů od Coders Lab je v přímém kontaktu s odborníkem
6.2.2024
Zjisti v článku, v čem se IT kurzy Coders Lab liší od jiných kurzů na trhu a v čem jsou unikátní. Jejich síla tkví především v přímém kontaktu s odborníkem.
6 věcí, které uchazeči o práci v IT zapomínají uvádět v životopise
23.1.2024
Až absolvuješ jeden z našich IT kurzů, můžeš rovnou rozesílat životopisy a ucházet se o práci juniorního IT specialisty. Než ale začneš své CV tvořit, přečti si tento článek. Prozradíme ti v něm, na co důležitého ajťáci v životopisech často zapomínají. Máš ideální příležitost poučit se z chyb ostatních!
Co jsou Soft Skills aneb důležitý klíč k úspěchu v IT
15.1.2024
Znalost programovacích jazyků, schopnost práce s databázemi nebo analytické myšlení. To vše jsou znalosti potřebné pro úspěšnou práci v IT. Víš ale, že nejlepší IT specialisté mají také dovednosti nad rámec těchto „klasických“? Říká se jim Soft Skills.
Backend development: U juniorů je důležitá zvídavost
3.1.2024
Má smysl učit se programovat, když světem hýbe umělá inteligence? A jak se může úplný nováček stát Python Developerem? Na tyto a další otázky v rozhovoru odpovídal Jan Tezner, CTO vývojářské firmy COex.
Kolik peněz berou IT specialisté v roce 2024?
1.1.2024
IT specialisté jsou na trhu práce dlouhodobě cenným zbožím, nejinak tomu je na začátku roku 2024. Jak si vedou v porovnání s obchodníky, administrativním pracovníky nebo marketingovými specialisty?
Srovnání: jaký je rozdíl mezi frontend a backend developerem?
12.12.2023
Frontend, nebo backend? To je, oč tu běží. Pokud uvažuješ, že se naučíš programovat, čeká tě na začátku rozhodnutí, zda se stát frontend developerem, nebo backend developerem. V čem se náplň těchto dvou profesí liší?
Otázka za milion: nahradí AI manuální testery?
7.12.2023
V rychle se měnícím světě testování softwaru vyvolává rozšíření umělé inteligence (AI) otázku, jestli tento fenomén nahradí manuální testery z „masa a kostí“. Mají se tedy testeři bát o práci, nebo mohou v klidu spát?
Jaký počítač si vybrat na programování
6.12.2023
Programátoři během své kariéry musí udělat řadu klíčových rozhodnutí, patří mezi ně i výběr správného počítače nebo notebooku. Podle kterých parametrů se při nákupu řídit, aby tvoje programátorské PC zvládlo vše, co potřebuješ?
Jak se stát IT freelancerem v 8 krocích
1.12.2023
Dříve IT specialisté až na výjimky pracovali jako zaměstnanci v jedné firmě, dnes stále častěji preferují „volnou nohu“. Chceš se taky stát IT freelancerem? V tomto článku ti poradíme ti, jak začít a jak postupovat krok za krokem.
7 chyb studentů IT kurzů, kteří nakonec nezačnou pracovat v IT
9.11.2023
„Udělal jsem si IT kurz, ale ani po měsících hledání nemohu najít práci v IT.“ I taková slova slýcháme od studentů různých IT kurzů, případně od samouků. V Coders Lab říkáme, že dobře připravený junior sežene práci v IT do 3 měsíců. Je náhoda, že se jim nedaří získat vysněný a skvěle placený IT job? Na to ti dáme odpověď níže v článku.
Jak a proč se stát v roce 2024 Python Developerem?
1.11.2023
Python patří k nejvyužívanějším programovacím jazykům na světě. Po lidech, kteří s ním umí pracovat, je a nadále bude obrovská poptávka. Zvažuješ, že se staneš Python Developerem? Zjisti dále v článku, jak na to a co všechno můžeš dělat, když se Python naučíš.

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Novinky do e-mailu

Přitahuje tě IT, přemýšlíš jestli je to pro tebe pravé a na co se zaměřit? Máme pro tebe informace, které ti pomohou.

  • Akční nabídky z Coders Lab
  • Pozvánky na zajímavé webináře
  • Pracovní příležitosti v IT
  • Novinky o dostupných IT kurzech