« Seznam kurzů

Inspirace a zkušenosti pro tvůj vstup do světa IT

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás často ptáte.
Programování pro začátečníky: co udělat jako první a který jazyk si vybrat?
20.7.2024
Kdo zvažuje kariéru v IT, alespoň na chvíli přemýšlí také o programování. Myslíš, že by ti pozice programátora mohla sednout, ale nemáš tušení, jak se jím stát a kde začít? Tím pádem je tento článek přesně pro tebe. Zjisti, podle čeho vybírat programovací jazyk nebo kolik si v této profesi na začátku vyděláš.
Krok za krokem: Až 50.000 Kč od MPSV na digitální vzdělávání
25.6.2024
Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) za tebe může zaplatit až 82% ceny kurzu a to do výše 50.000 Kč. Díky tomu si můžeš vylepšit životopis, doplnit znalosti nutné pro tvůj kariérní růst a zvýšit svou hodnotu na trhu práce.
Jak a kde co nejrychleji najít práci v IT
23.6.2024
Chceš otočit kariérním kormidlem a cítíš, že práce v IT by pro tebe mohla být správnou volbou? Na následujících řádcích ti dáme konkrétní tipy, jak se v tomto odvětví co nejdříve uplatnit a kde konkrétně pracovní příležitosti hledat. Nejdůležitější je nebát se a začít!
Co je data science a proč s její znalostí na pracovním trhu zazáříš?
21.6.2024
Vyhlížíš kariérní posun? Skvěle placená a perspektivní práce nemusí spočívat jen v programování nebo testování softwaru. Na trhu jsou rok od roku žádanější datoví vědci, kteří využívají techniky tzv. data science (datové vědy). Níže ti prozradíme, co tento obor budoucnosti obnáší. Nebo rovnou mrkni na náš kurz Data Scientist, k jeho zahájení ti stačí základní znalost Excelu.
Testerka Katarína Křivanová: Být samoukem nefungovalo, pomohl mi až IT kurz
20.6.2024
Dřív jsem se ucházela o práci datové analytičky, jenže nikde mě nevzali. Už to vypadalo, že s IT seknu, ale nakonec mi známý doporučil vyzkoušet dráhu testerky a přihlásila jsem se na kurz Manual Tester od Coders Lab. To nejspíš zachránilo mou kariéru v oboru.
Krok za krokom: Príspevok od MPSVR na digitálne vzdelávanie na Slovensku
27.5.2024
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, za teba môže zaplatiť až 80% z ceny kurzu, a to do výšky približne 1000€. Vďaka tomu si môžeš vylepšiť životopis, doplniť znalosti nutné pre tvoj kariérny rast a zvýšiť svoju hodnotu na trhu práce.
V čem je IT kurz lepší než vysoká škola programování?
21.5.2024
Potřebuji mít na programování vysokou školu?“ Toto je jedna z nejčastějších otázek nováčků v IT. Na následujících řádcích ti ukážeme, že se i bez výšky můžeš stát kvalitním programátorem.
Testerka Bára Kundrátová: Poslední měsíc kurzu už jsem měla práci v IT
20.5.2024
Na začátku mě provázely obavy z kariéry v IT, ale čas ukázal, že přihlásit se na kurz Manual Tester od Coders Lab bylo správné rozhodnutí. Mimo jiné proto, že lidé v nové práci jsou mi oporou.
Proč si udělat IT rekvalifikaci a jak ideálně začít?
19.5.2024
Máš své současné práce po krk a cítíš, že nastal čas na změnu? Nebo ti prostě jen nesedl vystudovaný obor? Trn z paty by ti mohla vytrhnout rekvalifikace do IT, například v v podobě IT kurzu. Přečti si, proč se touto cestou vydat a jak ideálně postupovat.
Frontend Developerka Veronika Paulíková: V Coders Lab od vás po kurzu nedají ruce pryč
18.5.2024
Protože jsem máma malého dítěte, záleží mi na pracovní svobodě a flexibilitě. IT kurzy jsem sice zkoušela už dřív, ale nebylo to ono, většinou šlo jen o získání certifikátu. Až v Coders Lab se mi opravdu věnovali.
Přehledně: Proč je práce software testera ideální pro začátek v IT
17.5.2024
Chceš rozjet kariéru v IT, ale necítíš se hned na programování nebo datovou analýzu? Pro začínající ajťáky je skvělým odrazovým můstkem práce software testera. Přečti si, co tester dělá, jaké by měl mít vlastnosti nebo kolik si v Česku vydělá peněz.
Eva Štifterová: Testuji platební bránu. Posunula jsem se a skloubila práci s dětmi
20.4.2024
10 let v jednom zaměstnání dá člověku zabrat, zvlášť když při něm musí cestovat. Došlo mi, že už dál nechci být ICT lektorka a přihlásila jsem se do kurzu Manual Tester od Coders Lab. Po jeho absolvování mi dali příležitost ve firmě GoPay.

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Novinky do e-mailu

Přitahuje tě IT, přemýšlíš jestli je to pro tebe pravé a na co se zaměřit? Máme pro tebe informace, které ti pomohou.

  • Akční nabídky z Coders Lab
  • Pozvánky na zajímavé webináře
  • Pracovní příležitosti v IT
  • Novinky o dostupných IT kurzech