« Seznam kurzů

Proč si udělat IT rekvalifikaci a jak ideálně začít?

Máš své současné práce po krk a cítíš, že nastal čas na změnu? Nebo ti prostě jen nesedl vystudovaný obor? Trn z paty by ti mohla vytrhnout rekvalifikace do IT, například v v podobě IT kurzu. Přečti si, proč se touto cestou vydat a jak ideálně postupovat.
19.5.2024 | 4 minuty k přečtení | Sdílej na:

Co se dozvíš v článku

  • Díky rekvalifikaci do IT vystoupíš ze zajetých kolejí
  • Poptávka po IT specialistech je stále vysoká
  • Máš na výběr několik zaměření
  • Rekvalifikace programování ti otevře dveře do firem napříč obory
  • Až 82 % ceny rekvalifikace za tebe zaplatí MPSV
  • Přijdeš si na slušné peníze
  • Místo tutoriálů začni rekvalifikačním IT kurzem
  • Díky rekvalifikaci do IT vystoupíš ze zajetých kolejí
  • Kdy jindy, když ne teď?

Díky rekvalifikaci do IT vystoupíš ze zajetých kolejí

Kdy jindy, když ne teď?

Pokud jsi v práci vyhořel/a, nebaví tě nebo cítíš, že se nikam neposouváš, nejspíš už dávno nastal správný čas udělat změnu. Rekvalifikace do IT ti dává skvělou příležitost vystoupit ze zajetých kolejí, mimo jiné proto, že si ji můžeš udělat i při práci či studiu (to umožňují i naše IT kurzy).

Zatímco při rekvalifikaci do jiných oborů často musíš dlouho čekat a splňovat určité požadavky, udělat první krok ke kariéře v IT jde udělat ze dne na den – většinou nepotřebuješ mít žádné předchozí zkušenosti v oboru.

Záleží jen na tobě a tvém odhodlání naučit se něco nového, co změní tvůj pracovní život na spoustu dalších let.

Poptávka po IT specialistech je stále vysoká

Zájemci o IT kurzy Coders Lab se nás často ptají, jestli i v současnosti dává smysl vzdělávat se v informačních technologiích. Naše odpověď zní vždy jednoznačně ANO.

Jak jsme psali mimo jiné v tomto článku, na trhu práce je nadále nedostatek IT specialistů a data naznačují, že tento trend bude pokračovat i v dalších letech. České i zahraniční firmy hledají programátory, datové analytiky i testery softwaru.

Máš na výběr z několika zaměření

Chceš programovat, pracovat s daty nebo spíš testovat software? Před zahájením IT rekvalifikace máš obrovskou výhodu v tom, že si sám/sama vybereš specializaci, které se budeš v rámci informačních technologií věnovat. Pro IT kurzy od Coders Lab to platí na 100 %.

Takže místo, abys uměl/a od každého trochu, intenzivně zapracuješ na jedné dovednosti (například testování software) a po konci rekvalifikace ji okamžitě uplatníš v praxi.

Rekvalifikace programování ti otevře dveře do firem napříč obory

Pokud se v rámci rekvalifikace naučíš programovat a budeš tuto dovednost dál rozvíjet, máš slušnou šanci najít práci v různých odvětvích. Programátory a programátorky hledají společnosti podnikající v oblasti financí, technologií, zdravotnictví i zábavního průmyslu, často navíc dávají příležitost juniorům (to potvrzuje i příběh naší studentky Evy Štifterové).

To stejné platí pro datové analytiky nebo testy softwaru, i oni jsou potřeba ve firmách různého zaměření a po zapracování dostávají slušné finanční ohodnocení.

Až 82 % ceny rekvalifikace za tebe zaplatí MPSV

Zájemci o kariéru v IT s rekvalifikací váhají i proto, že mají obavy z vysokých nákladů. Je to i tvůj případ? Tak tě uklidníme: pokud vsadíš na některý z kurzů od Coders Lab, až 82 % jeho ceny za tebe zaplatí Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, a to do výše 50 000 Kč.

Další podrobnosti o příspěvku na digitální vzdělávání najdeš zde. Dotace je určena všem a můžeš ji získat, když se ucházíš o práci, nebo pokud plánuješ změnit stávající zaměstnání.

Přijdeš si na slušné peníze

Je nám jasné, že řada zájemců o kariéru v IT do tohoto odvětví přechází i kvůli lepšímu finančnímu ohodnocení.

Nadále platí, že IT specialisté si vydělají víc než pracovníci ve většině jiných profesí, jejich mzdy překonávají odměny pracovníků na administrativních, marketingových i dalších „digitálních“ pozicích.

K vysněné mzdě kolem 100 tisíc Kč měsíčně nebo více se každopádně musíš propracovat a zasloužit si ji. Také v IT platí, že nic není zadarmo.

Místo tutoriálů začni rekvalifikačním IT kurzem

Jak tedy postupovat, když se pro rekvalifikaci od IT rozhodneš?

Myslíš-li to s kariérní změnou vážně, nedoporučujeme se spoléhat na tutoriály, rady kamarádů nebo zkoušet jinou cestu pro samouky. Nejrychlejší a nejspolehlivější je absolvovat intenzivní IT kurz s odborným lektorem, kterého budeš mít neustále k ruce.

Všechny kurzy Coders Lab tě připraví na práci juniorního IT specialisty konkrétního zaměření (programátor, datový analytik, tester apod.), takže si hned po jejich absolvování můžeš začít hledat práci v IT.

Ušetříš si tak spoustu času, chyb a zbytečných nervů, které by tě jako samouka čekaly.

V případě jakýchkoliv otázek nám neváhej napsat na e-mail ahoj@coderslab.cz, rádi ti odpovíme a poradíme.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.