Eva Štifterová: Testuji platební bránu. Posunula jsem se a skloubila práci s dětmi

10 let v jednom zaměstnání dá člověku zabrat, zvlášť když při něm musí cestovat. Došlo mi, že už dál nechci být ICT lektorka a přihlásila jsem se do kurzu Manual Tester od Coders Lab. Po jeho absolvování mi dali příležitost ve firmě GoPay.
20.4.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Líbila se mi možnost pracovat pro kohokoliv

Dlouhých 10 let jsem pracovala v neziskovce jako lektorka počítačových kurzů pro maminky. Dlouho mě to naplňovalo, ale při druhé rodičovské dovolené mi něco říkalo, že potřebuji změnu.

Za prvé proto, že pracovní cesty po celé republice se moc nedaly skloubit s péčí o děti. Za druhé kvůli tomu, že se v životě ráda posouvám a nechci stát na jednom místě. Taky mě lákala větší pracovní flexibilita a možnost pracovat pro kohokoliv.

IT mi bylo vždy blízké, a tak jsem věděla, že se vydám tímto směrem. Nejprve jsem u jiné firmy absolvovala kurz datové analýzy, ale nebylo to ono. Sedl mi až kurz testování software od Coders Lab, ke kterému mě dovedl Talentový test.

Cesty po celé republice se moc nedaly skloubit s péčí o děti.

Praktická část kurz mě nadchla

Na kurzu Manual Tester od Coders Lab jsme se ze začátku věnovali teorii, ale opravdu zajímavý začal být ve chvíli, kdy přešel do praktické části.

Lektor Patrik má bohaté zkušenosti z práce pro sázkovou kancelář Fortuna a nadchlo mě, že nám poznatky z každodenní praxe dokázal srozumitelně předat. Pokud by to šlo, klidně bych šla v rámci praktické části ještě víc do hloubky.

Po absolvování kurzu jsem měla možnost absolvovat testerskou zkoušku ISTQB, ale protože jde o čistě teoretickou záležitost, tak jsem ji vynechala.

Nadchlo mě, že lektor Patrik dokázal své poznatky z každodenní praxe srozumitelně předat.

Šla jsem s kůží na trh a snaha se vyplatila

Kurz mi dal podrobné povědomí o testování software, a tak jsem chtěla nové znalosti co nejdřív uplatnit. I za cenu, že by šlo o praxi zdarma. Zkrátka bylo potřeba jít s kůží na trh.

Příležitost přišla brzy. Můj kamarád pracoval pro společnost GoPay provozující platební bránu, a i když jsem do té doby neměla žádné konkrétní zkušenosti a v této firmě tehdy testery nenabírali, nakonec mi nabídli spolupráci.

Nyní tedy už měsíc a půl v Českých Budějovicích testuji platební brány GoPay a postupně nabírám další cenné zkušenosti.

Mám radost, že jsem se odhodlala a udělala krok ke změně práce a nyní pracuji v IT.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.