Vojtěch Beneš: Kurz JavaScript Frontend Developer mě popostrčil zpátky k IT

Když člověk s něčím sekne, neznamená to, že se k tomu nevrátí. S IT jsem měl z dřívějška již částečné zkušenosti. Chtěl jsem se v něm ale vydat trochu jiným směrem, proto padla volba na kurz JavaScript Frontend Developer od Coders Lab.
15.3.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Vystudoval jsem backend, teď se věnuji frontendu

Jak zmiňuji výše, IT pro mě není novinka, studoval jsem ho na vysoké škole, ale nikdy to nebylo tak, že bych se mu v rámci kariéry intenzivně věnoval.

Místo toho jsem se postupně propracoval na manažerské pozice, konkrétně do rolí produktového manažera. Tato práce mě naplňuje, ale v budoucnu bych se rád zaměřil i na něco jiného. Vyhodnotil jsem, že nejlepší bude, když se zkusím vrátit k IT. Na vysoké škole jsem studoval backend, ale protože mě baví primárně vizuální stránka a frontend obecně, vybral jsem si kurz JavaScript Frontend Developer. Mým hlavním cílem bylo porozumět JavaScriptu a Reactu.

Protože mě baví primárně vizuální stránka programování a frontend obecně, vybral jsem si kurz JavaScript Frontend Developer.

Užitečný opakovací kvíz na úvod setkání

Ještě před zahájením jsem u Coders Lab absolvoval kompletní tzv. prework, tedy přípravu na následnou intenzivní výuku.

Na samotném kurzu Frontend Developer se mi mimo jiné hodně líbilo, že náš lektor Michal začínal každé setkání kvízem, díky kterému jsme si snadno a rychle zopakovali znalosti z předešlých hodin. Taky mě potěšilo, že lektoři jsou lidé z praxe a že do teoretické i praktické části kurzu dávají maximum. Některá setkání trvala o trochu déle, což byla občas výhoda, protože jsme se mohli do tématu ponořit podrobně. Pro mě to bylo důležité právě při probírání Reactu, který mě tolik zajímá.

Do tématu jsme se mohli ponořit podrobně.

Poradili mi, jak si vyšperkovat LinkedIn profil

Po dokončení kurzu mě čekalo týdenní volno, abych si vyčistil hlavu a mohl se pak pustit do další práce.

Poté jsem se, stále pod hlavičkou Coders Lab, zúčastnil speciálního programu Career Lab, kde jsem dostal hromadu konkrétních tipů na hledání práce po kurzu. Mimo jiné mi poradili, jak si správně vyšperkovat LinkedIn profil a jak zapracovat na životopisu.

A co teď? Stále pracuji jako produktový manažer a novou práci aktivně nehledám, znalosti z kurzu Frontend Developer každopádně využívám. Dávám si dohromady materiály na GitHubu a chystám je pro případné použití v budoucnu. Programování chci zasvětit druhou polovinu pracovního života.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.