Karel Machovec: Z telekomunikací k testování software

Už od začátku kariéry jsem se pohyboval kolem IT. Ale až výpověď v poslední práci mě dovedla ke kurzu Manual Tester od Coders Lab. Dnes pracuji ve firmě vyvíjející nástroj na tvorbu webů.
10.3.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Výpověď, odpočinek a rok bez zaměstnání

Od roku 2010 jsem pracoval na různých pozicích v telekomunikacích. Vše to začalo v dohledovém centru, kde bylo mým úkolem zajišťovat provoz sítě.

Později se ze mě stal team leader výstavby sítě a nakonec také projektový manažer, na starost jsem měl mimo jiné zřizování B2B služeb. Během kariéry jsem zažil několik výměn firemních IT systémů, právě spolupráce na jejich vývoji mě časem motivovala posunout se blíž k tomuto oboru. Jenže dospělo to až do fáze, kdy jsem vycítil, že nutně potřebuji změnu. Podal jsem výpověď a po náročném pracovním maratonu si dal roční volno, během kterého jsem měl v plánu doplnit si IT znalosti.

Absolvoval jsem rekvalifikační kurz programování, ne kvůli ambici stát se programátorem, spíše jsem chtěl blíže poznat principy vývoje software a zjistit, co by mě z této široké oblasti bavilo. Postupem mě začalo více a více zajímat testování a kurz Manual Tester od Coders Lab, který jsem začal v říjnu 2023.

Dospělo to až do fáze, kdy jsem vycítil, že nutně potřebuji změnu.

Lektorka Coders Lab byla skvělá

Od programování jsem se tedy přesunul k testování softwaru a rozhodně nelituji. Na kurzu od Coders Lab mě potěšila připravenost a profesionalita naší lektorky Aničky. Bylo vidět, že ví, o čem mluví a že sama prošla dlouhou praxí. Naučila nás nejen samotné testování, ale i praktické věci, jako například práci v týmech. A také oceňuji, že s námi studenty komunikovala i mimo výuku a dostávali jsme od ní podrobnou zpětnou vazbu.

Když pominu čistě profesní stránku, měl pro mě kurz od Coders Lab i sociální rozměr, v rámci skupiny byla pohodová atmosféra, skvělá spolupráce a došlo i na osobní setkání po ukončení kurzu.

Bylo vidět, že lektorka ví, o čem mluví a že sama prošla dlouhou praxí.

Práci jsem si našel už v průběhu kurzu

Jedno jsem věděl jistě: chci se pustit do práce a rovnou uplatnit nové znalosti a dovednosti. Netrvalo to dlouho, zhruba v polovině kurzu jsem získal pozici ve firmě, která vyvíjí úspěšnou platformu na tvorbu webů.

Spadám pod technickou podporu, kde kromě zákaznických požadavků řeším i projektové věci. Hlavní principy testování, které jsem se v kurzu naučil, jsou každodenní součástí mé práce – například musím umět replikovat chyby, dobře je popsat a zajistit jejich opravu. Nejčastěji používám tzv. developer tools.

Kurz Manual Tester od Coders Lab bych doporučil každému, kdo uvažuje o kariéře v IT a třeba si není jistý, kde začít. Díky kurzu se mi podařilo změnit obor a dnes mě práce zase baví a naplňuje. Díky za to.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.