Frontend Developerka Veronika Paulíková: V Coders Lab od vás po kurzu nedají ruce pryč

Protože jsem máma malého dítěte, záleží mi na pracovní svobodě a flexibilitě. IT kurzy jsem sice zkoušela už dřív, ale nebylo to ono, většinou šlo jen o získání certifikátu. Až v Coders Lab se mi opravdu věnovali.
18.5.2024 | 2 minuty k přečtení | Sdílej na:

Ukázalo se, že mi sedí spíš frontend

O změně kariéry jsem začala uvažovat během mateřské dovolené, kdy mi došlo, že se chci vydat úplně jiným směrem. Nakonec padla volba na IT, což rozhodně nebyla chyba.

Jenže napoprvé jsem si u jedné české firmy vybrala tříměsíční kurz Pythonu, který pro mě nebyl to pravé ořechové. Nejen že trval poměrně krátkou dobu a moc mě toho nenaučil, ale hlavně se postupně ukázalo, že spíš než backend mi sedí frontendové programování.

A tak jsem hledala jiný a lepší kurz zaměřený na frontend.

Lektoři se nám věnovali i mimo domluvený čas

Na Facebooku na mě vyskočila nabídka na kurz Javascript Frontend Developer od Coders Lab, a protože na první pohled vypadal dobře, šla jsem do toho.

Kurz byl už od začátku nesrovnatelný s mými předchozími zkušenostmi. Lektoři se opravdu snažili, abych se programování pořádně naučila, nešlo jen o pouhé získání certifikátu. Navíc se mně i dalším studentům věnovali i mimo domluvený čas a udělali speciální lekce nad rámec obsahu kurzu.

Nejdůležitější ale bylo, že ode mě lidé z Coders Lab po kurzu nedali ruce pryč, jak je to zvykem u jiných firem nabízejících IT vzdělávání. Důkladně se mnou projeli životopis a vyzkoušela jsem si pohovor nanečisto, což mi skvěle pomohlo při hledání práce v IT.

Nejdůležitější bylo, že ode mě lidé z Coders Lab po kurzu nedali ruce pryč, jak je to zvykem u jiných firem nabízejících IT vzdělávání.

Vím, že jsem stále na začátku cesty

A co tedy dnes dělám? Brzy nastoupím jako Frontend Developer do firmy Hunter Douglas v Kadani, takže hned uplatním získáné znalosti z kurzu od Coders Lab. Ještě předtím jsem nabírala zkušenosti v jiné společnosti, ale tam potřebovali spíš Full-stack Developera.

Protože mám z dřívějška zkušenosti také s testováním software, pomáhám některým firmám jako testerka na IČO.

Brzy nastoupím jako Frontend Developer do firmy Hunter Douglas v Kadani.

Protože jsem máma malého dítěte, je pro mě v IT důležitá svoboda a flexibilita, ale taky hlavně to, že mě práce konečně opravdu baví. Lepší peníze beru jako příjemný bonus. Každopádně vím, že jsem na začátku cesty a že se musím stále hodně učit a dále se v oboru vzdělávat.

Sleduj nás na Facebooku

Sleduj Coders Lab na Facebooku a začni odebírat novinky i zábavu z IT.

Mohlo by tě také zajímat

Další témata z IT oboru

Svět IT je rozmanitý a velmi obsáhlý. Je proto důležité zaměřit se z počátku na to podstatné. Přinášíme výběr toho nejdůležitějšího, co tě v IT může potkat, nebo na co se nás zájemci o kurzy často ptají.
Nevíš jistě, který kurz je pro tebe ten pravý?
Máš pochybnosti? Udělej si test tvých silných stránek a zjisti, která cesta je pro tebe nejlepší.